My General Blog

.

De outfit voor een zomerse bruiloft


Image result for De outfit voor een zomerse bruiloft

De meeste koppels geven elkaar het ja-woord in de zomer. Zo zijn ze bijna zeker dat de zon van de partij zal zijn op wat de mooiste dag van hun leven moet worden. Toch is dat niet helemaal niet zeker tenzij je trouwt op een exotische bestemming zoals de Canarische eilanden. Trouw je in West-Europa dan is de kans reëel dat het regent. Evengoed kan de temperatuur die dag oplopen tot 30 graden in de schaduw. Welke outfit draag je dan op een zomers huwelijk?

Wat als je de bruid bent?

Kies een jurk in lichte stoffen zoals katoen, linnen of voile. Bruidsjurken bestaan zowel voor de winter als voor de zomer. De zomercollectie zal de schouders of rug bloot laten, handschoenen en lange mouwen zijn niet nodig. Een doorschijnende paraplu is een goedkoop en handig accessoire. Er kan maar net een bui vallen als je even buiten bent om bijvoorbeeld naar de auto te stappen. Een doorschijnende paraplu laat niet alleen het licht door, het laat de gasten en omstaanders jou goed zien. Een vest of sjaal om over de bruidsjurk aan te trekken is in de zomer niet nodig. Bruidsjurken bestaan vaak uit verschillende laagjes. Dat maakt ze wat zwaarder en warmer.

Bij het reserveren van de feestzaal denk eraan om te vragen of de zaal uitgerust is met airconditioning. Op een snikhete dag kan het anders drukkend worden.

Wat als je de gast bent?

Als je als gast uitgenodigd bent voor een bruiloft is het goed om de uitnodiging grondig te lezen. Afhankelijk van de ‘dress code’ kies je je outfit. Online zoals bij JJ’s House vind je een jurk voor elke dress code

Een formele dresscode houdt in dat je een chique, stijlvolle jurk draagt waarvan de lengte niet hoger komt dan net boven de knie. Omdat het zomer is, kan je eens een lichtere kleur overwegen dan wat je normaal zou dragen. Combineer ze met pumps of sandalen in een neutrale kleur, een clutch en, afhankelijk van hoe formeel de bruiloft is, een hoed of broche.

Een lastige is de vermelding op de uitnodiging: ‘avondkleding facultatief’. Wil dat nu zeggen dat je een avondjurk moet dragen of mag een cocktailjurk ook? Wel, beiden zijn toegelaten. Als je een lange avondjurk verkiest, vermijd dan wel om dezelfde kleur te dragen als de kleuren van de jurken van de bruidsmeisjes (als je weet welke die zijn).

Wie het schoentje past…

Of je nu de bruid of de gast bent, de schoenen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van je outfit. Schoenen die helemaal toe zijn, kunnen knellen op een snikhete dag. Op bruiloften sta je vele uren recht of dans je. Door de wrijving van de voeten tegen de binnenkant van de schoen ontstaan blaren en die doen pijn. Probeer dat zeker te vermijden door schoenen te dragen die voldoende verluchten.

Bruiloften op het strand zijn heel romantisch maar het is niet gemakkelijk lopen op zand. Hakken zakken erin weg. Een mooi paar platte sandalen is een optie. Kan je toch niet zonder je hakken, kies dan voor sleehakken.

Reviews

  • Total Score 0%
User rating: 0.00% ( 0
votes )Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *